lørdag 17. oktober 2015

Nye lister og dør
Endelig er de nye, spesialbestilte listene på plass, rikignok ikke helt like de originale, men erstatningen er god. Det er kun mulig å oppdage forskjellen med nærmere syn og med kunnskap om hvordan de gamle var.
Profilene passer veldig bra til jugenthuset. Så er det bare å vaske konsoldelene/vannbordet oppe og male alt i tro strøk.
Den gamle kontordøra fra 1950-tallet er bytta ut med ny glassdør inn til kjøkkenet/spisestua. Taket skal bort, og makne lister som vinduene skal monteres. Dette blir fint!
Innvendig er fliser lagt, veggerpussa og malt, gulvet slipt og lakkert, kjøkkenet montert, toalett, vask og dusj på plass. Nå gjenstår gulvlistene, noen dører, ovner og strømmen på, så er det innflyttingsklar om ca. 4 uker. Det blir spennende.
Tegningene til nytt inngangsparti er godkjent i kommunen. Huset ligger i et verneverdig område, og alt av nye tiltak må det søkes om byggetiltatelse for. Utvendige vinduer, dører, inngangspartier og annet eksteriør skal være så autentiske som råd er.
Rekkverket fra 50-tallet hadde nok ikke vært tillatt å ha dersom det var nytt nå!

Dette svaret fikk jeg da jeg forhørte meg om verandaen og nye vinduer: 
**
 On 4/18/12, Huseby Snorre <snhu@fredrikstad.kommune.no> wrote:
Hei

Takk for orienteringen. Vi anser at tiltaket er tilbakeføring av fasade til tidligere utførelse og det kreves verken søknad eller tillatelse for dette.

Dette vil også gjelde for skifte av vinduer. Men vær da oppmerksom på at vinduene må være sidehengslet og utadslående og så nær de originale som mulig.

Mvh

Snorre Huseby
overarkitekt
69 30 56 20
Fredrikstad kommune


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar